tisdag, januari 16, 2007
Sallad med citronkokta päron, roquefort och rostade hasselnötter
Sallad med citronkokta päron, roquefort och rostade hasselnötter
4 portioner
baserad på ett recpet från "Smårätter"
4 fasta päron (gärna Kaiser Alexander)
150 g rouquefortost
50 g hasselnötter
1 ask ruccolasallad
1/2 dl hasselnötsolja
salt
Lag till päronen:
1 dl vitt vin
1,5 dl socker
2 pressade citroner
5 dl vatten
Rosta hasselnötterna i en varm ugn (ca 200°C, 5-10 minuter) tills de börjar dofta. Ta ut och skala genom att gnugga i en handduk, eller mellan händerna. Hacka.
Blanda allt till lagen och koka upp. Skala päronen och dela i fyra bitar vardera. Skär bort kärnhuset. Lägg päronen i den varma lagen och sjud i 6-7 minuter eller tills päronen känns mjuka. Ta kastrullen av plattan och låt päronen svalna helt i lagen.
Skölj och torka ruccolan. Blanda med nötterna, hasselnötsoljan och salt. Fördela på tallrikar, smula över osten och toppa med päronen.
Recipe in English:
Pear Hazelnut Salad with Roquefort
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar