fredag, januari 05, 2007
Pasta med Ostsås
Pasta med Ostsås
4 portioner
baserat på ett recept från Cook with Jamie
400 g pasta (jag gillar spiraler)
smör
1 tsk torkad oregano
80 g riven parmesan
100 g taleggio
125 g mascarpone
1/4 muskotnöt
125 g färsk mozzarella (en boll)
Sätt ugnen på 200 grader, och koka pastan i saltat vatten, två minuter kortare än du brukar. Smält lite smör i en kastrull, och fräs oreganon tills smöret har fått lite färg. Sänk värmen. Smält ner taleggio, mascarpone och parmesan, och späd med pastavatten tills du har en fin, jämn sås. Häll av pastan - spara lite vatten - och blanda med ostsåsen. Späd med mer pastavatten om du behöver. Riv över muskotnöt. Häll i en ugnsform. Toppa med mer parmesan, och den färska mozzarellan, riven i små bitar. Grädda i 10-15 minuter, och avsluta med ett par minuter högst upp i ugnen som du sätter på "grill", för att få en fin krispig yta.
Recept på engelska:
Macaroni and Cheese
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar