måndag, januari 08, 2007
Risotto med Taleggio
På bilden ovan är det tillsatt smörstekta trattkantareller, och serranoskinka - men risotton blir faktiskt minst lika god utan tillbehör.
Risotto med Taleggio
2 portioner
1 liten gul lök, finhackad
lite olivolja
2 dl arborioris
ca 8 dl buljong (kyckling eller grönsaks)
100 g taleggio i tärningar
1 msk flytande honung
1-2 tsk chipotlesås
1/2 citron
Värm oljan i en stor kastrull, värm buljongen i en annan kastrull. Fräs lök utan att det får färg i ett par minuter. Tillsätt riset, och höj värmen - nu ska det få färg, och bli lite gyllenbrunt. Rör hela tiden. När riset har fått färg börjar du tillsätta buljongen, lite i taget. Så fort risotton ser torr ut ska du ha i mer. Totalt tar det ca 20 minuter, smaka på riset så att det är färdigt. Du kanske inte behöver all buljong, eller så behöver du fylla på med varmt vatten.
När riset verkar klart rör du ner ostkuberna, och smakar av med honung, lite pressad citron och lite chipotlesås. (Chipotle är rökt chili - om du inte har det, kan du ta lite vanligt chilipulver eller cayennepeppar för att få rätt sting.)
Recept på engelska:
Risotto med Taleggio
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar