söndag, januari 14, 2007

Nötkaka med chokladtryffel



Nötkaka med chokladtryffel
Till en form på ca 23*33 cm

Nötbotten:
125 g pecannötter
125 g hasselnötter
50 g pistagenötter
1,5 dl socker
75 g smält smör

Krossa nötterna grovt i en matberedare, blanda med socker och smält smör. Pressa ut i en stor form (ca 23*33 cm) som du klätt med bakplåtsfolie eller papper. Låt bottnen kallna helt.

Tryffel:
300 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
125 g osaltat smör, rumsremperatur
4 äggulor

Hacka chokladen, och lägg i en stor bunke. Koka upp grädden, och häll över chokladen. Rör om tills det blir en slät, homogen massa. Tillsätt smör och äggulor, och rör tills allt är väl blandat. Häll ovanpå nötbottnen, och ställ in i frysen.

Förvara i frysen, och ta ut ca 5 minuter innan du ska skära upp kakorna. De är godast kalla, men inte djupfrysta. De håller åtminstone en vecka, tätt inlindade i folie.



Du kan antingen skära kakorna i lagom stora bitar och servera, eller ta ut fina former med ett kakmått. Pudra över lite kakao, florsocker eller som på bilden, pulvriserade frystorkade bär. Lite smulad chili skulle säkert också vara gott. Eller servera med en enkel sås på mixade hallon och lite florsocker. Goda även helt utan något annat till.

Recipe in English:
Chocolate Nut Truffle

Inga kommentarer: