söndag, oktober 01, 2006
Chokladkräm
Från Nigella Lawson.
Chokladkräm
fyra portioner
175 g mörk choklad
1 ägg
1 dl mjölk (ju fetare desto bättre, den stelnar inte så bra på magrare mjölk.)
1,5 dl grädde
kanel
en gnutta kryddpeppar (eller ingefära, eller kardemumma, eller vad man vill)
Kör chokladen i matberedare tills den är finhackad. Värm mjölk och grädde tills det nästan kokar, blanda ner kryddorna. Häll ner i matberedaren och vänta några sekunder. Kör sen i 30 sekunder. Häll ner ägget, och kör i ca 30 sekunder till. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i minst sex timmar. (Jag fick nöja mig med fyra, och då blev mina lite flytande.)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Love your thinking!
Skicka en kommentar