tisdag, oktober 24, 2006

Svamp- och rotfruktspytt



Svamp- och rotfruktspytt
2 portioner

Ca 400 g sötpotatis (2 medelstora)
1 palsternacka
1 fänkål
200 g blandad svamp, gärna trattkantareller
1 gul lök
salt
svartpeppar
olja
timjan

Sätt ugnen på 150°C.

Tärna sötpotatis, palsternacka, fänkål och lök. Fräs i omgångar i en stekpanna med lite olja tills det hela får färg, och flytta sen över till en ugnssäker form. Stek svampen i torr panna, och flytta över den också. Rör om, och krydda med salt och peppar och gärna lite färsk timjan. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, tills alla grönsakerna är lagom mjuka.

Rödbetsyogurt
1,5 dl tjock yogurt
1 dl inlagda rödbetor

Mixa ihop med stavmixer.

Inga kommentarer: