torsdag, oktober 12, 2006
Spaghetti med gräddiga kantareller och zucchini
Spaghetti med gräddiga kantareller och zucchini
2 portioner
200 g spaghetti
en liten zucchini
150 g kantareller
1 lök
2,5 dl matlagningsgrädde
riven parmesan - en liten näve
smör
olja
salt
peppar
Strimla zucchinin med en potatisskalare så du får breda, tunna strimlor. Hacka löken. Ansa kantarellerna och dela i lite mindre bitar.
Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten. Fräs kantarellerna i torr panna. Stek löken i lite smör, och häll sen ner kantarellerna i den pannan. Häll på grädden, och låt koka ihop på ganska låg värme. Salta och peppra.
Fräs zucchinin hastigt i het panna i lite olja.
Häll av pastan, men spara lite av kokvattnet. Blanda sen ihop pastan med kantarellerna och zucchinin, och en näve parmesan. Rör om ordentligt, och späd ev. med lite pastakokvatten om det är för tjockt, så att du får en fin, silkig sås. Smaka av med ev. mer kryddor, och servera ev. med lite mer parmesan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar