torsdag, oktober 12, 2006

Blåbärspaj



Blåbärspaj

125 g smör
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 ägg
200 g blåbär

Smält smöret, och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker mycket pösigt. Vispa ner smöret, och sen bakpulvret och mjölet. Bred ut smeten i en smord form, och strö över blåbären. Grädda i 175°C i ungefär en timme. (Passa så den inte bränns...)

2 kommentarer:

Vickan (matplatsen) sa...

Det här receptet har jag med! Min paj brukar inte bli så snygg som din, men visst är det gudmligt gott!!! Härligt segt så där! :)

Lovisa sa...

Tack för ett underbart recept. Inte bara blir pajen god, den är lätt att laga också! Att det ska vara så svårt att hitta ett recept på blåbärspaj utan två olika sorters pajdegar, blåbär som ska blandas med socker och mjöl och invecklade tillagningssätt...