fredag, oktober 06, 2006

Bananmuffins med choklad och rostade hasselnötter



Recept från Dagensmuffin.se

Bananmuffins med choklad och rostade hasselnötter
14 normalstora muffins

125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1/2 dl turkisk yoghurt
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 stora mogna bananer, mosade
150 g grovhackad mörk choklad
80 g rostade hasselnötter, grovhackade

Värm ugnen till 200°C. Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-10 min. Gnugga av skalen med en handduk. Hacka grovt.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör i chokladen och nötterna.

Vispa smör, socker och sirap tills det är pösigt, tillsätt äggen. Blanda ner yogurt, banan och sist de torra ingredienserna.

Klicka i muffinsformar, och grädda i ca 15-18 minuter eller tills de känns klara.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu finns tre nya böcker från DagensMuffin fyllda med svenska folkets bästa recept! Frågan är väl hur många man orkar baka? 100, 200 eller 300? :-)