torsdag, juli 06, 2006

Frusen cheesecake med citron



Frusen cheesecake med citron

200 gram philadelpia ost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
fint rivet skal av en citron

150 g digestivekex
50 g smör, smält

Du behöver en form med löstagbar botten. Kör kexen i matberedare tills du har smulor. Tillsätt smöret och kör lite till. Pressa ner i din form, i ett jämnt lager.

Rör osten, äggulorna, sockret, vaniljsockret och citronskalet till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten.

Tina i ca 20 minuter före servering. Servera gärna med frukt - en god sås kan man göra på ca 1,5 dl vit sirap och en liter jordgubbar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Anne!

Jättegod cheesecake! Jag byter bara Philadelphia ost mot creme fresch...
En av mina favorit efterrätt!

Anonym sa...

Mm låter supergott. Ska göra det som efterätt till tjejkvällen imorgon. Tack för tipset!

Therese sa...

Gjorde den ikväll och den blev helt underbart god! Rekommenderar varmt denna efterrätten och receptet som är enkelt att följa. Omöjlig att misslyckas med :)

Louise sa...

Har precis gjort denna forhoppningsvis utsokta dessert:) Tack for receptet. Varma halsningar Louise i England:)

Anonym sa...

Vart ska vaniljsockert?

Anne sa...

Sorry, bara att blanda ner när du blandar allt annat.

Jessica sa...

Den va riktigt god, första cheesecaken jag gjort själv så jag fick bra omdöme av gästerna. Bra recept.