onsdag, juli 26, 2006

Banankaka



Banankaka (Banana Bread)

3-4 mosade bananer
3 ägg, uppvispade
1 tsk vaniljextrakt (byt mot ca 2 tsk vaniljsocker)
2 dl olja
140 g grahamsmjöl
140 g vetemjöl
2 strukna tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g ljust muscovadosocker
50 g hackade valnötter eller pecannötter (kan förstås uteslutas)

Sätt ugnen på 160°C och smörj en avlång form. Blanda bananerna med ägg, vanilj och olja. Blanda mjölsorterna med salt, socker och bakpulver i en separat skål. Rör ner de torra ingredienserna i de blöta, och till sist nötterna.
Häll i formen, och grädda i 50-60 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken sorts olja blir bäst?
Är på jakt efter ett recept på banankaka jag åt på Starbucks. Verkar som om detta vore nåt liknande. Ska pröva!

Anonym sa...

Det var inte riktigt som på Starbucks - men jättegod den här med. Jag använde rapsolja. Funkade bra som muffins också!