torsdag, juni 22, 2006

Snabbrimmad lax med rucola och persika



Snabbrimmad lax med rucola och persikafrån Buffé
4 portioner

4 bitar laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
2 dl bulgurvete
1 rödlök
1 liten burk persikohalvor
1 handfull ruccola
2-3 msk olivolja
juice av en halv citron
salt, peppar

Blanda 2 msk salt och 2 msk socker. Gnid in blandningen i laxen, på båda sidorna, och låt ligga i en skål i ca 20 minuter.

Koka bulguren. Låt svalna. Skär rödlöken i tunna halvmånar, och persikorna i klyftor. Grovhacka ruccolan. Blanda ihop alla salladsingredienser, och rör ner olivolja och pressad citron. Krydda och smaka av med salt och peppar.

Torka av laxen ordentligt och stek tills den får fin färg i en het panna. Det tar ca 3 minuter på varje sida.

Servera gärna med en sås på matlagningsyogurt, sambal oelek, vitlök och lite dijonsenap.

Inga kommentarer: