söndag, juni 11, 2006

Couscous med paprika, svamp och halloumi



Jättesmarrigt tillbehör till grillat, eller som en enkel sallad.

Couscous med paprika, svamp och halloumi
6 portioner

4 dl couscous
ca ½ liter kokande vatten
500 g champinjoner, delade eller kvartade, beroende på storlek
1-2 paprikor, röda eller gula, i små tärningar
4 salladslökar, tunt skivade
1 halloumiost, ca 250 gram, i tärningar
2 klyftor vitlök, grovt hackade
olivolja

Värm lite olivolja i en stor stekpanna. Fräs vitlöken i någon minut, tillsätt sen paprikorna och salladslöken. Fräs på medelhög värme tills det mjuknar något men utan att det tar färg. Lägg i en bunke. Värm lite mer olja, och fräs champinjonerna tills de är gyllenbruna runt om. Lägg över i bunken. Värm lite olja till, och stek halloumitärningarna tills de har fått färg. Ställ åt sidan.

Häll couscousen i en bunke, och häll över det kokande vattnet. Täck med plastfolie, och låt svälla i ca fem minuter. Sen blandar du ihop hela salladen på ett stort fat, och smaka av med salt och peppar om du vill. (Eller smaksätt i efterhand med goda såser.)

Inga kommentarer: