torsdag, juni 15, 2006
Jordgubbar i balsamvinäger och honung
Jordgubbar i balsamvinäger och honung
4 portioner
500 g jordgubbar
4 msk honung
4 msk balsamvinäger
4 msk vispgrädde
4 msk mascarpone
1 vaniljstång
1 msk socker
Rensa jordgubbarna, och dela dem. (Stora kan skäras i kvartar.)
Blanda honung och balsamvinäger i en liten kastrull, och koka upp. Låt koka ihop i ett par minuter, tills det tjocknat något.
Häll grädde och mascarpone i en bunke. Strö över lite socker, och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vispa blandningen tills den blir fast.
Fördela jordgubbarna i fyra glas eller skålar, och ringla över såsen. Avsluta med en klick mascarpone-grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar