tisdag, april 11, 2006

Ugnsbakad sparris



Världens enklaste sätt att laga till färsk grön sparris:

Värm ugnen till 225 °C. Lägg sparrisen i ett lager i en ugnsform. Rosta i ugnen ca 10-15 minuter, eller tills de börjar få färg. Pressa över lite citron. Servera ev. med lite salt och parmesan - då har du en hel liten måltid - eller som tillbehör. Här med en härlig allioli.

3 kommentarer:

Eva Lindström sa...

Hej Anne!
Nu ska jag testa detta recept med ugnsbakad sparris. Jag hör av mig sen, köpte parmesan (som jag kan riva)idag i affären och det va ju tur.
Kramiz Eva

Daniel jansson sa...

Kan väl knappast räknas som komplett måltid då sparris är nästan helt tom på både kolhydrater, protein och fett..

Anne sa...

Daniel - tja, det beror väl på hur man väljer att äta, och hur mycket. Gott är det, hur som helst.