söndag, april 09, 2006
Bananmuffins med choklad och valnöt
Bananmuffins med choklad och valnöt
18 normalstora muffins
30 g normalsaltat smör
60 g honung (ca 2 rejäla matskedar)
1 vaniljstång (eller 2-3 tsk vaniljsocker)
3 medelstora bananar, mogna
150 g mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa kanel
100 g mörk choklad, grovhackad
ca 1 dl valnötter, i grova bitar
Värm ugnen till 190°C. Smält smör och honung i en kastrull, ställ åt sidan. Mosa bananerna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna ner i bananerna, eller blanda ner vaniljsockret om du använder det.
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en stor skål. Rör ner smör-honungsblandningen. Rör ner bananerna - blanda så lite som möjligt, men så att det ändå blir en smet. Rör ner choklad och valnötter. Klicka ut i muffinsformar, och grädda i ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar