fredag, april 07, 2006
Chokladnötkaka
Chokladnötkaka
Till botten:
50 g mörk choklad
80 g muscovadosocker
100 g smör
225 g mjöl
Till toppingen:
300 g blandade nötter (gärna pecan, valnöt, hasselnöt)
120 g muscovado
40 g sirap
70 g smör
1 msk grädde eller mjölk
Smält smör, muscovadosocker och choklad i en kastrull. Ta av värmen och rör ner mjölet. Tryck ut i en liten form, och grädda i 175 °C i 15-20 minuter.
Gör toppingen genom att smälta alla ingredienser utom nötterna i en kastrull. Blanda ner nötterna, och sprid ut över botten, och grädda i ca 10 minuter till. Låt svalna helt innan du skär upp kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar