fredag, april 14, 2006

Nigellas clementinkaka



Nigellas clementinkaka
från How To Eat, Nigella Lawson

3-4 clementiner (ca 375 g total vikt)
1 vaniljstång
225 g socker
250 g mald mandel
6 ägg
1 rågad tesked bakpulver

Tvätta clementinerna. Lägg dem i en liten kastrull, fyll på med kallt vatten, och koka upp. Sätt på ett lock och låt clementinerna koka i två timmar. Tag upp dem och dela dem på mitten. Ta bort ev. kärnor. Kör clementinerna - med skal! - i en matberedare tillsammans med fröna från vaniljstången tills det blir en mjuk massa.

Vispa äggen luftigt. Rör ner mandel, socker, bakpulver och clementinmassan. Häll i en smord springform. Grädda i ca 190°C i ca en timme - du kan behöva lägga på folie efter ca 45 minuter så den inte får för mycket färg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Otroligt god!