fredag, oktober 14, 2011

Kaffe & Kakaomacarons

coffee-cocoa-macarons

Kaffe & Kakaomacarons
ca 20 fyllda kakor

3 äggvitor, rumstempererade
3 msk strösocker
200 g florsocker
2 msk kakao
110 g mandel, skalad

Mixa florsocker, kakao och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.

Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen, och vänd ihop - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.

Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.

Grädda i 150°C i ca 10 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.

Fyllning:
1/2 sats smörkräm
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk kakaopulver

Smörkräm:
3 äggulor
75 g socker
82 g vit baksirap
225 g osaltat smör, rumstemperatur

Vispa äggulorna tills de är fluffiga. Koka upp socker och baksirap, och ta omedelbart av spisen när det kokar. Häll över äggulorna och vispa på högsta hastigheten med elvisp eller liknande tills det är helt kallt. Tillsätt smöret, en liten bit i taget. När allt smör är nervispat, dela smörkrämen i två bunkar. Den ena kan du spara i kylen (vispa upp igen innan du använder) eller frysa. Den andra halvan blandar du med kaffepulver och kakao.

Spritsa (eller bred) på en klick på hälften av kakorna. Lägg ihop. Förvara i frysen eller servera direkt.

Recept på engelska:
Coffee & Cocoa Macarons

3 kommentarer:

Unknown sa...

looks so goood! :D hope you can check our my blog for some +vibes and inspiration! i am also hosting a great giveaway by the amazing Haute Totes!xo

TinaGustafsson.com sa...

Jag har inte provat på att baka macarons än eftersom alla säger att det är så otroligt svårt att lyckas men jag får väl ta tjuren vud hornen och försöka helt enkelt! :-)

HH sa...

Shit vilka snygga macaroner!