torsdag, juli 07, 2011

Knaprig wokad kyckling

crispy-chicken-stirfry

Knaprig wokad kyckling
2-3 portioner

450 g kyckling (gärna lårfiléer)
2 äggvitor
3 msk majsstärkelse (maizena)
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
150 g sockerärter
200 g sparris
olja

Sås:
1 msk majsstärkelse (maizena)
1,5 dl vatten
4 vitlöksklyftor, pressade
färsk ingefära, ca 1 tumstor bit, finriven
2 msk farinsocker
2 msk soja
chili

Vispa upp äggvitorna, och blanda med maizena, salt, och peppar. Blanda med kycklingen.

Rör ihop maizena och vatten till såsen, och ställ åt sidan så länge.

Stek kycklingen i olja, i omgångar. Ta ur pannan och lägg åt sidan vartefter det blir klart.

Dela sockerärter och sparris i mindre bitar, och stek hastigt i varm olja tillsammans med vitlök och ingefära. Tillsätt sen socker, soja och maizena-vattenblandningen. Koka upp, lägg ner kycklingen igen, och smaka av med chili och mer soja.

Recept på engelska:
Crispy Chicken Stir-Fry

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Ser verkligen himla gott ut