söndag, juni 14, 2009

Fluffig omelett

souffleomelet

Fluffig omelett
2 portioner

4 ägg
8 körsbärstomater, halverade
100 g chèvre, smulad
1 msk parmesan
Svartpeppar
olivolja

Sätt på ugnens grillelement, på 250°C.

Knäck äggen och separera dem - gulorna för sig, vitorna för sig. Blanda gulorna med riven parmesan. Vispa äggvitorna fluffigt, och vispa sen äggulorna - blanda ihop båda två. Värm olivoljan i en stekpanna och häll i äggen. Stek i en minut, strö sedan över chèvre och tomathalvor. Ställ in i ugnen och grädda i fem minuter, tills omeletten är fluffig. Avsluta med lite svartpeppar, och servera direkt.

Recept på engelska:
Fluffy Omelette

1 kommentar:

A home far away sa...

Ser underbart gott ut!!

Ha en fin midsommarhelg
Kram Gunilla i Singapore