tisdag, april 21, 2009

Linssoppa med vita bönor

linssoppa-ramsay

Linssoppa med vita bönor
baserad på ett recept från Tana Ramsays Homemade
4 portioner

70 g bacon, finhackat
1 msk olivolja
1 gul lök, grovt hackad
2 morötter, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 tsk garam masala
1/2 tsk torkad chili
150 g röda linser
400 g (en burk) krossade tomater
400 g (en burk) stora vita bönor
1 msk tomatpuré
1 liter vatten
1/2 tsk socker
skalet av 1 citron, finrivet
salt, peppar
tjock yogurt
färsk koriander

Fräs baconet i en gryta tills det har blivit lite knaprigt. Tillsätt olivoljan, lök och morötter, och fräs i 8-10 minuter på låg värme. Tillsätt vitlök, garam masala och chili, rör om ordentligt och tillsätt linserna.

Häll ner tomaterna, bönorna, tomatpuré och vatten. Koka upp under omrörning, täck sen med lock och sänk värmen. Sjud i ca 45 minuter, tills linser och morötter är genomkokta och mjuka.

Ta av grytan från värmen och rör ner rivet citronskal och socker. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yogurt och lite färsk koriander.

Recept på engelska:
Tana Ramsay's Lentil Soup

1 kommentar:

Viktoria Schiöler sa...

Jamen, det här ska jag prova.