måndag, februari 09, 2009

Kettle Corn

kettlecorn

Världens kanske godaste popcorn!

80 ml neutral olja
80 g strösocker
1,25 dl opoppade popcorn

Häll oljan i en tjockbottnad kastrull med lock, och sätt på medelvärme. Lägg i ett par popcornkärnor. När de poppar, häll på resten av popcornen samt sockret, och rör runt. Sätt på lock.

Vänta - skaka kastrullen lite när de börjar poppa så att de blir jämnt poppade, och vänta tills det inte längre låter och de flesta kärnorna verkar klara. Häll över en i en stor bunke, salta och ät direkt.

Recept på engelska:
Kettle Corn

3 kommentarer:

-ME- sa...

Har du nåt recept på såna riktigt karamelliserade? Och VARFÖR går det inte att köpa såna i Sverige?? Vavava??

Anne sa...

Nä, jag skriver lite mer om det på den engelska sidan dårå ;) Men sorry, jag har aldrig lyckats med bra karamelliserade.. det var några år sen jag försökte förvisso.

Anonym sa...

gott! =)