fredag, februari 20, 2009

Blåbärsmuffins med majsgryn

blueberrycornmealmuffin

Blåbärsmuffins med majsgryn
ca 15

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsgryn (cornmeal - använd polenta om du inte får tag på majsgryn. INTE majsmjöl.)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
110 g smör, smält
1 ägg
3-4 msk honung
75 g socker
1,8 dl mjölk
200 g frysta blåbär

Om du använder polenta kan du börja med att blanda den med 1 dl av mjölken i ca 15 minuter, så den blir lite mjukare. Majsgryn är mer finmalda och behöver inte blötläggas.

Blanda mjöl, majsgryn, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägget med smör, honung, socker och mjölk. Blanda ner i den torra ingredienserna och rör försiktigt tills det är precis blandat. Häll ner blåbären och vänd försiktigt. Fördela i normalstora muffinsformar, och baka i 200 grader ca 15-18 minuter. De ska bli gyllene, och inte vara kladdiga om du känner efter med en provsticka.

Du kan också byta ut blåbären mot t.ex. mosad banan och valnötter, hallon, eller tärnade äpplen.

Recept på engelska:
Blueberry Cornmeal Muffins

4 kommentarer:

Anonym sa...

mmm...jg har oxå bakat muffins idag! så gott... majsmjöl låter intressant, har jag aldrig bakat med.
(leilabakar.blogg.se)

Anne sa...

Fast det är stor skillnad på majsgryn och majsmjöl! :) Kanske ska förtydliga det lite extra.

Anonym sa...

Det där såg väldigt gott ut. Ha det gott
Kram lena

Anonym sa...

Åh, vilka fina muffins! :)