onsdag, juli 16, 2008

Fröbullar

seed-bread

Fröbullar
ca 20 stycken

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 msk salt
1 msk olivolja
1 tsk honung
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl rågflingor
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl special eller manitoba cream (mjöl med hög proteinhalt)

Börja med att rosta pumpafrön, sesamfrön och solrosfrön i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Smula jästen i en bunke och blanda med vattnet. Rör ner salt, honung och olja. Rör ner rågflingorna, grahamsmjölet och alla frön. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, tills du har en rejäl deg. Arbeta ordentligt i maskin - tillsätt mer vetemjöl om degen är väldigt kladdig. Den ska släppa bunken, men inte vara torr.

Jäs under handduk i ca 2 timmar. Ta upp och arbeta degen lätt, och forma till portionsbröd. Jäs igen, under handduk, i ca 1 timme. Skåra eventuellt bullarna, och grädda i 175°C i ca 25-30 minuter.

Recept på engelska:
Mixed Seed Bread

Inga kommentarer: