fredag, mars 28, 2008

Kardemummabiscotti

kardemummabiscotti1

Kardemummabiscotti
ca 40 biscotti

100 g grovhackad skållad mandel
2 ägg
2 dl socker
1 msk kardemumma, helst nystött i mortel
1 tsk salt
4-5 dl mjöl, gärna dinkelsikt
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 180°C. Blanda mandel, ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma. Det är bättre att den är lite kladdig - men inte så kladdig att den inte håller formen.

Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 180°C i 20 minuter. Skär längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i 100°C i 40 minuter - 20 på varje sida.

Recept på engelska:
Cardamom Biscotti

5 kommentarer:

Anonym sa...

VAd sugen man blir... får jag fråga var du har köpt koppen? Jag hittade en liknande på en hemsida nyligen och undrar om det är samma som du har...

Anne sa...

Absolut, den är från Kerstin Tillberg och finns lite här och där :)

Kitty sa...

Jag testade att baka dem i helgen! Underbart goda även om jag hade vanligt mjöl och oskållad mandel.

Emma sa...

Fantastiskt goda, kanske skulle ha en knivsudd mindre salt, men annars perfekta.

Emma P sa...

Har bakat dessa massor av gånger, supergoda och alltid uppskattade. Den enkla hemligheten är att faktiskt mortla kardemumman själv (som receptet säger) och inte använda färdigmald.