söndag, januari 01, 2012

Snabbt bröd med porter

beer-bread

Helt fantastiskt gott till soppa eller gryta. Variera gärna smaksättningen! Receptet kan dubblas.

Snabbt bröd med porter
en liten limpa

3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk oregano, torkad
1/2 tsk timjan, torkad
175 ml porter
3 msk smält smör

Smör till formen

Smöra en liten limpform, och sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt, oregano och timjan. Häll på portern och blanda till en smet - den kommer vara tjock. Fördela i formen och häll det smälta smöret ovanpå.

Grädda i ca 30 minuter.

Recept på engelska:
Quick Bread with Beer & Herbs

3 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Låter gott men blir brödet inte torrt med bakpulver i? Och går det att frysa? Har Porter hemma så det här vill jag gärna testa att baka!

Anne sa...

Det blir ungefär som scones - inte torrt, men det har ingen hållbarhet heller. Jag skulle inte frysa det. Det här är mer något att göra direkt till maten, inte frukostbröd eller så.

Amy's piece of cake sa...

Tack för svaret!