söndag, januari 01, 2012
Snabbt bröd med porter
Helt fantastiskt gott till soppa eller gryta. Variera gärna smaksättningen! Receptet kan dubblas.
Snabbt bröd med porter
en liten limpa
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk oregano, torkad
1/2 tsk timjan, torkad
175 ml porter
3 msk smält smör
Smör till formen
Smöra en liten limpform, och sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt, oregano och timjan. Häll på portern och blanda till en smet - den kommer vara tjock. Fördela i formen och häll det smälta smöret ovanpå.
Grädda i ca 30 minuter.
Recept på engelska:
Quick Bread with Beer & Herbs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Låter gott men blir brödet inte torrt med bakpulver i? Och går det att frysa? Har Porter hemma så det här vill jag gärna testa att baka!
Det blir ungefär som scones - inte torrt, men det har ingen hållbarhet heller. Jag skulle inte frysa det. Det här är mer något att göra direkt till maten, inte frukostbröd eller så.
Tack för svaret!
Skicka en kommentar