måndag, december 26, 2011
Köttgryta i Crock-Pot
Köttgryta i Crock-Pot
750 g fransyska, tärnad
140 g bacon, tärnad
2 klyftor vitlök, finhackad
150 g champinjoner, tunt skivad
1 purjolök, tunt skivad
10 schalottenlökar, skalade
4 morötter, slantade
1 buljongtärning
1,5 dl porter
3,5 dl rödvin
smör eller olja att steka i
smetana och ris till servering
Börja med att bryna köttet, bacon, vitlök och champinjoner i omgångar. Lägg över i din crock-pot. Lägg även i purjo, schalottenlökar, morötter, buljong, porter och rödvin. Låt den gå i åtta timmar på låg värme.
Servera med kokt ris och gärna en klick smetana eller crème fraîche.
Recept på engelska:
Crock-Pot Beef Stew
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar