onsdag, januari 04, 2012
Blåbärsbröd med äpple och solrosfrön
Blåbärsbröd med äpple och solrosfrön
Ca 20 portionsbröd
Steg 1:
140 g torkade blåbär
Hett vatten
Lägg blåbären i en skål och täck med hett vatten. Låt ligga tills de är helt mjuka.
Steg 2:
150 g bubblande surdegsgrund
500 ml vatten
200 g rågmjöl
200 - 250 g vetemjöl special
350 g rågsikt
10 g jäst
Blanda ihop till en deg. Låt vila i 2 timmar.
Steg 3:
Degen från steg 2
15 g salt
100 g rivet äpple
150 g rostade solrosfrön
De blötlagda blåbären från steg 1.
Blanda ihop, och knåda ordentligt – minst tio minuter med assistent. Häll degen i en lätt oljad plastlåda, och jäs i kylskåp 12-16 timmar.
Steg 4:
Ta ut degen ur kylen. Smörj en muffinsplåt med lite olja. Klicka ut degen i formarna – det blir ca 20 – och tryck till med fuktiga händer. Toppa gärna med solrosfrön (ej rostade – naturella!)
Låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar.
Steg 5:
Sätt ugnen på 250°C. Sänk direkt till 200°C och ställ in brödet. Frallorna tar ca 20 minuter, men kontrollera med ugnstermometer. De ska ha en innertemperatur på 98°C. Låt bröden svalna helt innan du skär upp dem.
Recept på engelska:
Blueberry Sourdough with Sunflower Seeds
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Oj dem såg smarriga ut! Önskar dig en kanon bra dag!
Låter jättegott!
så gott, måste se till att få köpt lite torkade blåbär
Skicka en kommentar