tisdag, oktober 18, 2011

Kycklingben med sweet chili

annikaskycklingben

Baserat på ett recept från bästa Annika

Kycklingben med sweet chili
1 kilo kycklingben
2 msk mörk soja
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl olivolja
2 stora vitlöksklyftor, pressade
1 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar

Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingen - det är bäst att göra i en bunke. Låt marinera i en timme, rör om ett par gånger under tiden.

Lägg kycklingbenen på ett galler i en ugnsplåt, och pensla med marinad. Laga på 200°C (varmluft) i ca 10 minuter. Vänd dem, och pensla med marinad igen. Laga i 10 minuter till. Kolla så att de är genomstekta, och kör annars i fem minuter till.

Recept på engelska:
Sweet Chili Chicken Legs

1 kommentar:

TinaGustafsson.com sa...

Mums så gott, jag älskar kycklingben!