fredag, oktober 07, 2011

Maffig Chokladtryffeltårta

chocolateganachecake

Maffig Chokladtryffeltårta'
12 bitar

Receptet är baserat på ett som kommer från Malin Landqvists "Svenska Kakor och Desserter" - jag har bytt ut hallonlikör mot hallonsaft för att göra den mer barnvänlig.

Botten:
400 g mandelmassa (jag använde en "lyxvariant" med 60% mandel)
1 msk kakao
100 g mörk choklad
1 ägg
2 äggvitor

Chokladtryffel:
300 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl hallonsaft, koncentrerad

Dekoration:
färska hallon

Kör mandelmassa, kakao och choklad i matberedare tills det blir finhackat. Blanda med ägg och äggvitor till en smet. Tryck ut i en 24-cm springform, som du förberett med smörpapper i botten. Grädda i 175°C i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Ta sen ur formen, gör rent kanterna, och lägg tillbaka bottnen.

Hacka all choklad till tryffeln. Koka upp grädden, och häll ner chokladen. Rör tills det är en helt slät smet. Rör ner hallonsaften. Häll i formen, ovanpå bottnen. Ställ kallt över natten.

Garnera precis före servering med färska hallon, och vispad grädde.

Recept på engelska:
Chocolate Ganache Cake

1 kommentar:

TinaGustafsson.com sa...

Wow, vilken läckerhet!

Jag älskar choklad :-)