måndag, oktober 24, 2011
Matig majssoppa
Matig majssoppa
70 g bacon, tärnat
1 msk smör
1 gul lök, grovhackad
2 potatisar, tärnade
1 röd paprika, tärnad
2 klyftor vitlök, finhackade
450 g majs (fryst och tinad är helt ok om du inte har färsk)
1-2 tsk sambal oelek
8 dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
3 msk majsgryn (corn meal - ersätt med finmald polenta)
4 msk vatten
salt, svartpeppar, cayennepeppar
Fräs baconet i sitt eget fett i en gryta. Tillsätt smör, lök, potatis, paprika och vitlök, och fräs i fem minuter. Tillsätt majsen, sambal oelek, buljong och grädde. Koka upp.
Rör ihop majsgryn och vatten, och häll ner i grytan. Sänk värmen och puttra under lock i ca 15 minuter. Kolla så att potatisen är genommjuk - sjud annars ett par minuter till. Mixa soppan lite lätt med en stavmixer, om du vill. Smaka av med salt, svartpeppar och lite cayennepeppar.
Servera gärna med en klick gräddfil och lite färsk koriander.
Recept på engelska:
Hearty Corn Chowder
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar