söndag, oktober 02, 2011

Thin Mint-kaka

thinmintcake-2

Thin Mints är en särskild småkakesort, som säljs av flickscouterna. Omvandlat till tårta blir den fantastisk! Originalreceptet använder en pulverkakmix, men eftersom vi inte har samma kakmixer här fick jag försöka mig på ett recept från scratch. Mycket lyckat!

Thin Mint-Tårta

300 g mjöl
400 g socker
100 g kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
55 g margarin
220 g osaltat smör, rumsvarmt
4 ägg
1 msk mintextrakt
1 msk kanel
1/2 banan, mosad
2,5 dl vatten

Börja med att blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en matberedare. Tillsätt margarinet och kör tills det är finfördelat.

Hit kan du förbereda. Den torra kakmixen håller sig flera veckor.

Blanda ihop smör, ägg, mint, kanel och banan. Rör ihop med kakmixen och vattnet. Fördela i två väl smorda kakformar, och grädda på 170°C i ca 35-40 minuter. Kolla med en sticka så att de inte är kladdiga i mitten.

thinmintcake-inside

Fyll med enkel "smörkräm"... utan smör. Men den är enkel att dekorera med, och är lite stadigare. Och faktiskt väldigt god till just den här tårtan. Otippat!

Enkel smörkräm
150 g margarin
300 g florsocker
3-4 msk mjölk
1 tsk vaniljextrakt

Vispa ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred mellan och utanpå bottnarna, och dekorera som du vill.

Recept på engelska:
Thin Mint Cake

Inga kommentarer: