tisdag, oktober 11, 2011

Smörgåsgurka

inlagdgurka

Smörgåsgurka

Dag 1:
1 kg västeråsgurka
1,25 liter vatten
250 g grovsalt

Lös upp saltet i vattnet, och lägg i gurkorna. Låt stå ett dygn.

Dag 2:
Gurkan från receptet ovan, skuren i 1/2-cm tjocka skivor
350 g socker
1-2 tsk dillfrö
1-2 tsk gult senapsfrö
1-2 tsk hela vitpepparkorn
ca 15 g färsk pepparrot, skuren i tunna skivor
ca 2 dl ättikssprit (12%)

Varva gurkorna i en burk med socker, dillfrö, senapsfrö, vitpepparkorn och pepparrot. Häll på ättikssprit så att det täcker gurkorna. Låt stå med lock i ca 3 veckor innan du smakar. Förvara kallt.

Recept på engelska:
Pickled Cucumbers

1 kommentar:

TinaGustafsson.com sa...

Det är riktigt gott med smörgåsgurka, speciellt på bredbar leverpastej :-)