tisdag, oktober 11, 2011
Smörgåsgurka
Smörgåsgurka
Dag 1:
1 kg västeråsgurka
1,25 liter vatten
250 g grovsalt
Lös upp saltet i vattnet, och lägg i gurkorna. Låt stå ett dygn.
Dag 2:
Gurkan från receptet ovan, skuren i 1/2-cm tjocka skivor
350 g socker
1-2 tsk dillfrö
1-2 tsk gult senapsfrö
1-2 tsk hela vitpepparkorn
ca 15 g färsk pepparrot, skuren i tunna skivor
ca 2 dl ättikssprit (12%)
Varva gurkorna i en burk med socker, dillfrö, senapsfrö, vitpepparkorn och pepparrot. Häll på ättikssprit så att det täcker gurkorna. Låt stå med lock i ca 3 veckor innan du smakar. Förvara kallt.
Recept på engelska:
Pickled Cucumbers
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det är riktigt gott med smörgåsgurka, speciellt på bredbar leverpastej :-)
Skicka en kommentar