måndag, mars 28, 2011

Turbosnabb Pad Thai

veggie-pad-thai

Supersnabb variant på Pad Thai, som är riktigt god. Använd vilka nudlar du vill - platta risnudlar är min favorit, men den här gången blev det äggnudlar. Se till att de är mjuka innan du börjar med grönsakerna.

Du kan självklart lägga till lite kyckling, räkor eller något annat om du vill.

Turbosnabb Pad Thai
ca 3 portioner

400 g frysta wokgrönsaker - jag använde Findus Wok Thai
1 msk olja (gärna jordnötsolja, annars matolja)
1 ägg
200 g nudlar

sås:
1 msk ketchup
1 tsk farinsocker
1/2 lime, pressad
2 msk oystersås
1 tsk fisksås
3 msk vatten
1/2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad

till servering:
färsk koriander
limeklyftor
rostade cashewnötter, grovhackade

Börja med nudlarna. Tillaga dem enligt förpackningen - en del ska bara blötläggas, och andra behöver koka någon minut.

Blanda ketchup, socker, limejuice, oystersås, fisksås, vatten, sambal oelek och pressad vitlök i en liten skål och rör om så det är väl blandat.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok, och stek grönsakerna tills de börjar bli krispiga. Skjut dem lite åt sidan och knäck ägget. Rör om medan du steker. När ägget har stelnat, häll ner nudlarna och såsen och rör om ordentligt.

Låt såsen koka in i nudlarna någon minut, och servera sedan direkt - gärna med extra lime, koriander och hackade cashewnötter.

Recept på engelska:
Quick Pad Thai

2 kommentarer:

M A T B L O G G E N sa...

Så himla gott det ser ut! :-)

Fina bilder också.


/ Jenny


http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Cupcakesfluffan sa...

Ser himla gott ut :_)