fredag, april 01, 2011
Kardemummakyckling med kokosris
Baserat på ett recept av Lotta Lundgren i den utmärkta kokboken "Om jag var din hemmafru"
Nästa gång tar jag grädde istället för mjölk, och låter det följa med i smeten, och tar bort ströbrödet. Och kanske struntar jag i att rosta kardemumman också.
Kardemummakyckling med kokosris
4 portioner
450 g kycklingfilé
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl kokosflingor
3 msk mjölk
salt
1 tsk hel kardemumma
smör till stekning
3 dl basmatiris
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
lite salt
Lägg kokosflingorna i mjölken i ca en halvtimme innan du börjar med resten av maten.
Rosta kardemumman i en het stekpanna någon minut, och mortla fint. Skär kycklingen i mindre bitar och kör i matberedare till en grov färs. (Det går superfort, mixa inte för mycket!) Blanda sen kycklingen, kardemumman, de urkramade kokosflingorna, ägg, ströbröd och lite salt. Forma platta biffar, och stek i lite smör ca 5 minuter på varje sida.
Blanda ris, kokosmjölk, vatten och salt i en liten kastrull med lock. Koka upp, och sjud på låg värme tills riset är mjukt och har absorberat all vätska.
Servera gärna med något fruktigt - Lotta föreslår mango chutney, jag hade en mango & ingefärssås med habanero som passade perfekt till. Lite wokade grönsaker passar också bra, och gärna en nypa färsk koriander om du vill.
Recept på engelska:
Cardamom Chicken with Coconut Rice
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar