måndag, mars 14, 2011

Marinerad flankstek med chimichurri

13-dag11-flank

Marinerad flankstek
3,75 dl torr sherry
60 ml sherryvinäger
60 ml rödvinsvinäger
4 små rödlökar, tunt skivade
4 vitlöksklyftor, pressade
1,25 dl olivolja
800 g flankstek
salt, peppar

Blanda sherry, sherryvinäger, rödvinsvinäger, rödlök, vitlök och olivolja i en rejäl plastpåse. Lägg ner köttet och se till så att det är rejält täckt. Ställ kallt och marinera över natten.

Ta upp köttet, och låt marinaden rinna av. Salta och peppra. Grilla köttet på mycket hög värme i ca 3-5 minuter på varje sida. Låt köttet vila fem minuter, och skär sedan upp det i tunna skivor. Servera med chimichurri.

Chimichurri
240 ml olivolja
160 ml sherryvinäger
2 msk pressad citron
2,5 dl bladpersilja, grovhackad
3 msk färsk basilika, grovhackad
1 msk färsk oregano, grovhackad
1 msk färsk koriander, grovhackad
4 klyftor vitlök, grovhackade
1/2 liten gul lök, grovhackad
1/2-1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Blanda allt utom salt och peppar i en matberedare och kör till en jämn sås - men inte FÖR länge det ska inte bli puré. Smaka av med salt och peppar.

Recept på engelska:
Flank Steak with Chimichurri

1 kommentar:

Anonym sa...

Great!!!
For a quicker marinade try this
http://www.ourbestbites.com/2009/03/lime-chili-rubbed-steak/