torsdag, mars 24, 2011
Fläskfilégryta med champinjoner
Fläskfilégryta med champinjoner
3-4 portioner
300 g fläskfilé
300 g champinjoner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
3 msk torr sherry
1 msk kycklingfond
1-2 tsk soja
2 dl grädde
Salt, peppar
Färsk oregano
olja
Tärna fläskfilén och champinjonerna, och finhacka lök och vitlök. Bryn fläskfilén i lite olja, och tillsätt sen svamp, lök och vitlök. Fräs i ett par minuter, och kontrollera så att köttet är i det närmaste genomstekt.
Tillsätt sherry och låt den koka in, ett par minuter. Häll på kycklingfond, soja och grädde. Koka ihop, och smaksätt med salt, peppar och färsk oregano.
Recept på engelska:
Pork tenderloin with mushrooms
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Låter verkligen supergott
Skicka en kommentar