torsdag, mars 17, 2011
Citronkakor med vanilj
Citronkakor med vanilj
ca 50 kakor
200 g smör
1/2 tsk salt (om du använder osaltat smör, annars inte)
100 g strösocker
250 g vetemjöl
skrapet från 1 vaniljstång
finrivet skal från en citron
Vispa ihop smör, salt och socker. Det är lättast om smöret får stå framme ett tag, men om du har bråttom kan du istället skära det i tunna skivor så mjuknar det fort.
Tillsätt mjöl, vanilj och citronskal och arbeta till en fin deg. Sluta så fort den inte ser mjölig ut längre, om du arbetar den för längre kan den bli lite seg.
Forma två smala rullar och svep in i plastfolie. Lägg i frysen en timme (eller i kylen över natten) så att den stelnar.
Skär i tunna skivor, ca 0,5 cm, och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda på 175°C tills kakorna är lätt gyllene i kanten, ca 8 minuter. Låt svalna på galler.
Dekorera gärna med lite smält choklad.
Recept på engelska:
Lemon Vanilla Icebox Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar