fredag, augusti 07, 2009
Zabaglione Gelato
Zabaglione Gelato
från The Perfect Scoop av David Lebovitz
250 ml standardmjölk
130 g socker
nypa salt
finrivet skal från en citron
6 äggulor
375 ml vispgrädde
125 ml marsalavin
Häll grädden i en stor skål. Ställ en sil ovanpå.
Blanda mjölk, socker, salt och citronskal i en kastrull och värm så att sockret löser sig.
Vispa äggulorna i en bunke. Häll sakta ner den varma mjölken, och vispa hela tiden. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, och sjud på medelvärme tills det hela tjocknar. Rör ordentligt hela tiden!
Häll krämen genom silen ner i grädden. Blanda och tillsätt marsalavinet och rör om ordentligt. Låt svalna, och ställ sen i kylen tills det blivit riktigt kallt. Kör i glassmaskin och frys in.
Recept på engelska:
Zabaglione Gelato
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar