fredag, augusti 07, 2009

Zabaglione Gelato

zabaglionegelato

Zabaglione Gelato
från The Perfect Scoop av David Lebovitz

250 ml standardmjölk
130 g socker
nypa salt
finrivet skal från en citron
6 äggulor
375 ml vispgrädde
125 ml marsalavin

Häll grädden i en stor skål. Ställ en sil ovanpå.

Blanda mjölk, socker, salt och citronskal i en kastrull och värm så att sockret löser sig.

Vispa äggulorna i en bunke. Häll sakta ner den varma mjölken, och vispa hela tiden. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, och sjud på medelvärme tills det hela tjocknar. Rör ordentligt hela tiden!

Häll krämen genom silen ner i grädden. Blanda och tillsätt marsalavinet och rör om ordentligt. Låt svalna, och ställ sen i kylen tills det blivit riktigt kallt. Kör i glassmaskin och frys in.

Recept på engelska:
Zabaglione Gelato

Inga kommentarer: