måndag, augusti 31, 2009
Rökig Kycklingstroganoff
Rökig Kycklingstroganoff
baserad på ett recept från Gordon Ramsay
2-3 portioner
450 g kycklingfilé (bröst eller lår)
2 tsk rökt paprika (vi använder den heta sorten)
3 msk olivolja
1 grön paprika, strimlad
100 g champinjoner, skivade
1 dl vatten
0,5 dl vitt vin
0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche)
75 g salladsärter
Förväll salladsärterna - lägg ner i kokande vatten ett par minuter, häll av.
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Krydda med rökt paprika, och fräs i olivoljan. Fräs även paprika och champinjoner ett par minuter. Häll på vatten och vin, och låt småputtra i ca 10 minuter, tills kycklingen är helt klar. Späd med mer vatten om det behövs. Rör ner gräddfil och salladsärter på slutet, och servera med ris, bulgur eller pasta.
Recept på engelska:
Smokey Chicken Stroganoff
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar