måndag, augusti 31, 2009

Rökig Kycklingstroganoff

ramsay-chickenstroganoff

Rökig Kycklingstroganoff
baserad på ett recept från Gordon Ramsay
2-3 portioner

450 g kycklingfilé (bröst eller lår)
2 tsk rökt paprika (vi använder den heta sorten)
3 msk olivolja
1 grön paprika, strimlad
100 g champinjoner, skivade
1 dl vatten
0,5 dl vitt vin
0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche)
75 g salladsärter

Förväll salladsärterna - lägg ner i kokande vatten ett par minuter, häll av.

Skär kycklingfilén i mindre bitar. Krydda med rökt paprika, och fräs i olivoljan. Fräs även paprika och champinjoner ett par minuter. Häll på vatten och vin, och låt småputtra i ca 10 minuter, tills kycklingen är helt klar. Späd med mer vatten om det behövs. Rör ner gräddfil och salladsärter på slutet, och servera med ris, bulgur eller pasta.

Recept på engelska:
Smokey Chicken Stroganoff

Inga kommentarer: