söndag, augusti 16, 2009

Hemgjord Aioli

homemade-aioli

Hemgjord Aioli

2 äggulor
2 klyftor vitlök
1 msk pressad citron
1 msk vitvinsvinäger (jag hade vit balsamvinäger)
lite salt
1,25 dl rapsolja
1,25 dl olivolja

Hacka vitlöken fint. Blanda med äggulorna, citron, vinäger och salt i en köksassistent, eller en bunke om du vill vispa för hand eller med elvisp. Vispa rejält, och tillsätt oljorna teskedsvis tills du har en jämn och tjock aioli.

Håller ca en vecka i kylen.

Recept på engelska:
Homemade Aioli

3 kommentarer:

Kari Receptomaten sa...

Mmm, gott att dippa räkor i... ;)

Anonym sa...

För hur många personer är receptet?

Anne sa...

Det är lite svårt att säga, det beror ju helt på hur mycket man vill ha. Det blir ett par deciliter.