fredag, augusti 14, 2009
Frusen tiramisutårta
Frusen tiramisutårta
4 ägg
1,5 dl socker
500 g mascarponeost
1 dl marsalavin
2 dl vispgrädde
2 skivor av en färdig tredelad sockerkaksbotten
3 msk frangelicolikör
5 msk bryggt starkt kaffe, avsvalnat
15 mörka noblesseplattor (garnering)
kakao (garnering)
Dela äggen i vitor och gulor och lägg i varsin skål. Vispa vitorna tillsammans med en halv deciliter av sockret till en blank maräng. Vispa äggulorna med resterande socker (1 dl) tills de är fluffiga. Blanda ner mascarpone, och sen marsalan.
Vispa grädden och rör ner i smeten. Vänd till sist ner äggvitorna.
Blanda kaffe och likör i en liten skål.
Lägg en tårtbotten i en springform som passar. Skeda över hälften av kaffeblandningen, och sedan hälften av mascarponesmeten. Lägg på den andra botten, skeda över resten av kaffeblandningen och avsluta med resten av smeten. Frys in i minst fem timmar, och helst över natten. Låt tina lite innan servering, och dekorera med kakao och noblessplattor.
Recept på engelska:
Frozen Tiramisu Cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar