onsdag, juli 15, 2009
Spaghetti med tomat- och sardellsås
Spaghetti med tomat- och sardellsås
2 portioner
baserad på ett recept från Paulo Robertos "Mina Gästers Mat"
250 g spaghetti
6 sardeller
250 g körsbärstomater
1/4 dl olivolja
25 g smör
2 små vitlöksklyftor
1 hel torkad chili (peperoncino)
60 g urkärnade svarta oliver (kalamataoliver blir godast)
1 tsk kapris
Hacka sardellerna fint, och skär tomaterna i halvor. Värm olivoljan och smöret i en stor kastrull. Lägg i sardeller, vitlök och chili och fräs i ca 5 minuter på mellanhög värme. Ta ur chilin och släng. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på låg värme i 15-20 minuter. Smaka av och salta eventuellt lite. Ta ur vitlöksklyftorna.
Blanda såsen med nykokt spaghetti och servera direkt.
Recept på engelska:
Spaghetti with Fresh Tomato Anchovy Sauce
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar