torsdag, juli 16, 2009

Macarons med vaniljsmörkräm

vanillabeanmacarons-2

Macarons
ca 15 fyllda kakor

3 äggvitor, rumstempererade
2 msk strösocker
200 g florsocker
110 g mandel, skalad

Mixa florsocker och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.

Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen, och vänd ihop - mixa inte för mycket, inte mer än 50 tag. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.

Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Toppa eventuellt hälften med lite extra mald mandel. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.

Grädda i 150°C i ca 15-20 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.

vanillabeanmacarons-3

Vaniljsmörkräm:
100 g osaltat smör
90 g florsocker
1 vaniljstång, urskrapad
1 äggula

Vispa alla ingredienserna tills det blir en jämn och slät kräm. Spritsa på en klick på hälften av kakorna. Lägg ihop. Förvara i frysen eller servera direkt.

vanillabeanmacarons-1

Recept på engelska:
Macarons with Vanilla Bean Buttercream

3 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Intressant! Mina blev katastrofplatta och jag fick höra att det var för att jag var så lat att jag körde mandeln i mixern istället för att mala den.
Uppenbarligen fel. Måste testa igen!

Elena sa...

Jag bara älskar macarons! Måste prova ditt recept!

Helena sa...

Vilka fina macarons! Kul med ett nytt recept att testa.