måndag, juli 21, 2008
Snabb indisk kycklinggryta
Snabb indisk kycklinggryta
4 portioner
2 msk matolja
10 hela nejlikor
10 hela kardemummakapslar
2 lagerblad
2 kanelstänger
4 klyftor vitlök, finhackad
färsk ingefära, en tumstor bit, finhackad
2 tomater, grovt hackade
3 tsk garam masala
2 tsk flingsalt
1,5-2 dl vatten
900 g kycklinglår eller filéer, i bitar
1 dl grädde
färsk koriander
rostade cashewnötter
Värm matoljan, och fräs nejlikor, kardemumma, lagerblad och kanel i några sekunder tills de börjar knäppa och dofta. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs under omrörning i en minut. Tillsätt tomaten och rör om ordentligt så vitlöken slutar brynas.
Häll i garam masala, salt och vatten, tillsätt kycklingen och koka upp. Koka under lock på medelvärme i ca 15 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Fiska ut de hela kryddorna. Rör ner grädden. Servera med ris, färsk koriander och rostade cashewnötter.
Recept på engelska:
Quick Indian Chicken Curry
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter jättegott! Jag funderar på om man kan ersätta kardemummakapslarna, kryddnejlikorna och ingefäran med färdigblandad pepparkakskrydda, eftersom det är vad jag har i skafferiet. Borde väl funka, tycker jag?
Haha, ja.. jo, det borde nog fungera. Testa och rapportera!
Skicka en kommentar