torsdag, juli 03, 2008
Quinoasallad med rött ris
Quinoasallad med rött ris
4 portioner
2 dl quinoa
2 dl rött ris
2 gula lökar
olivolja
1 apelsin (skal plus saft)
2 tsk citronjuice
1 vitlöksklyfta
3 salladslökar
ca 10 torkade aprikoser
50 g pistagenötter
80 g ruccola
salt, peppar
Skölj quinoan noga och koka i lättsaltat vatten ca 12-14 minuter. Skölj med kallt vatten och bred ut på ett sort fat att svalna helt.
Koka det röda riset enligt instruktioner på förpackningen - mitt tog ca 35 minuter. Skölj med kallt vatten och bred ut för att svalna helt.
Skiva lökarna och stek i olivolja tills de är gyllenbruna. Lägg i en skål, och blanda med pressad vitlök, rivet apelsinskal samt både citron- och apelsinjuice.
Skiva salladslökarna. Skär aprikoserna i små bitar. Rosta pistagenötterna i en torr stekpanna ett par minuter, och hacka grovt. Skölj ruccolan och skär i lite mindre bitar.
Blanda quinoan och riset med dressingen och någon matsked olivolja. Tillsätt salladslök, aprikoser och ruccola, och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett stort fat och toppa med pistagenötter.
Recept på engelska:
Quinoa & Red Rice Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar