tisdag, juli 22, 2008

Blåbärskaka med valnötter

bluberry-crumblecake

Blåbärskaka med valnötter
från Skördetid, Siv Key Nilson

75 g smör, smält
2 ägg
1,75 dl apelsinjuice
1,75 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver

4-5 dl blåbär
1,25 dl hackade valnötter
1/2 dl farinsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
2 msk smält smör

Smöra och bröa en springform. Blanda nötter, socker, kryddor och smör till täcket. Rör ihop smält smör, ägg och juice. Rör ner socker, och sist mjöl och bakpulver. Arbeta inte degen för mycket. Strö över drygt hälften av nötsmeten utan att blanda, och klicka ner i en form så det blir lite melerat. Strö över blåbären och sist resten av nöthacket. Grädda i 175°C i ca 45 minuter.

Recept på engelska:
Blueberry Walnut Cake

Inga kommentarer: