måndag, juli 07, 2008

Honungsmarinerad fläskfilé

marineradflaskfile

Honungsmarinerad fläskfilé
6 portioner

ca 1 kg fläskfilé
peppar
2 msk hackad rosmarin
olivolja
1 citron, rivet skal plus saft
3 klyftor vitlök, pressade
3 msk flytande honung
1 msk salt

Sätt ugnen på 125°C. Putsa filéerna. Klappa in dem med peppar och rosmarin, och bryn i olivolja i en het panna så de får färg runt om. Flytta till en ugnssäker form, och stek i ugnen i ca 30 minuter, tills de har en innertemperatur på ca 68 grader. Under tiden, blanda citronskal, citronsaft, vitlök, honung och salt till en marinad. Häll över filéerna, och låt dem stå i minst sex timmar (men ett dygn går bra). Skär upp och servera.

Recept på engelska:
Honey-marinated Pork Tenderloin

Inga kommentarer: